Dezinfekcija i održavanje higijene

Od početka poslovanja, Apartmani Maja su najviše pažnje poklanjali uspostavljanju visokih higijenskih standarda u našem objektu. Poslovanje u destinaciji koja ima izrazito zdravstveni karakter (vazdušna banja za lečenje bronhijalna astme) zahteva besprekornu čistoću smeštajnih jedinica, bez korišćenja opreme i hemijskih sredstava koja mogu da izazovu alergijske reakcije kod dece i odraslih.

Sa globalnom pandemijom COVID19 virusa početkom 2020. godine, naši higijenski standardi su podignuti na nivo najviših u hotelijerstvu sa dodatkom preporuka za dezinfekciju od strane nadležnih službi. Na ovaj način, naši gosti se mogu osećati zdravstveno bezbedno u našem objektu dok koriste sve blagodeti jednog banjsko-klimatskog lečilišta.

Smeštajne jedinice

Svaka smeštajna jedinica se pre dolaska gostiju kompletno provetrava najmanje 1 h, a zatim detaljno dezinfikuje. Nakon toga se pristupa detaljnom čišćenju. Sredstva za čišćenje koja se koriste u našem objektu su proizvodi nemačke kompanije Johannes Kiehl KG, proizvođača hemijskih sredstava za profesionalno čišćenje i održavanje higijene. Proizvode karakteriše maksimalna efikasnost koja predstavlja sistemska rešenja za profesionalne korisnike. Koncentrati koje koristimo su na bazi biljnih sirovina i sertifikovani su od strane Evropske unije za zaštitu životne sredine
kao ekološki proizvodi. (preuzmite tehničke i bezbednosne liste ovih proizvoda ovde i ovde)

Zone “visokog dodira” u smeštajnim jedinicama – ručke, prekidači za svetlo, TV upravljači, ključevi od soba se dodatno i temeljno dezinfikuju.

Setovi koji su dostupni gostima (Kitchen set (sredstvo za pranje sudova, sundjer, kuhinjska krpa, papirni ubrusi), Bianco higijenski set nalaze se uglavnom u originalnim pakovanjima sa minimalnom mogućnošću spoljne kontaminacije.

U maju 2020. Godine u sklopu podizanja nivoa zdravstvene bezbednosti objekta potpisan je ugovor sa kompanijom Hygiene d.o.o. Beograd koja izmedju ostalog zastupa i brend hotelske opreme TORK. Tork je program švedske firme „SCA Hygiene Products“ koji je vodeći globalni lider u proizvodnji proizvoda u sferi lične higijene i predstavlja optimalno rešenje za opremanje sanitarnih prostorija jer garantuje sigurno higijensko okruženje. Tom prilikom nabavljene su kasete za toalet papir T9 SmartOne kao i dispanzeri za sapun. U navedenim uredjajima koristimo samo originalne proizvode ove kompanije čime se garantuje visoki kvalitet i zdravstvena bezbednost.

Zajedničke prostorije

Na ulazu u objekat se nalazi dezinfekciona dezobarijera.

Zone “visokog dodira” u zajedničkim prostorijama – kvake, prekidači za svetlo, kao i ograda stepeništa, dezinfikuju se više puta u toku dana, zavisno od frekvencije i broja gostiju u objektu.

Stepenište se čisti i dezinfikuje dinamikom koja zavisi od frekvencije i broja gostiju u objektu.

Apartmani Maja

U srcu Sokobanje